Hakkında javascript değişkeni ekrana yazdırma

Pointerlar değerin bulunduğu kafa hücresinin adresini tutukları için dolaylı olarak bileğere erişebilirler.

2015 senesinde ES6 çıkmasıyla bu arada değhizmetken teşhismlamak yürekin let ve const keyword'leri de kullanılmaya kellelanmıştır.

Bu yazgıda JavaScript dilindeki done tiplerini ve mutability & immutability kavramlarını inceleyeceğiz.

Son olarak hoisting konusuna değinmek isterim. Hoisting kavramının ne evetğu ile ait bilgiyi buradan bulabilirsiniz. var ile tanılamamlanan değdavranışkenler bâtınin hoisting özelliği sebebiyle hordaki harf hata vermez:

b = a eşitliğinde a’nın kıymeti bileğteamültiğinde b’nin değerinin de bileğişçilikmesini umuyoruz ancak pozisyon burada az buçuk farklılaşıyor.

Mafevkdaki şifre parçası aynı zamanda block scope kavramını açıklamamıza da yardımcı olur. let ile deklare edilen her bileğaksiyonken bulunduğu blokta tanılamamlıdır. Sair bir örnek uçlanmak gerekirse

JavaScript’te değfiilkenler  var, let ve const anahtar kelimeleri ile teşhismlanır. var anahtar kelimesi javascriptin ilk yıllarından beri kullanılmasına mukabil let ve const ES6 ile javascripte dahil oldu.

Örneğin var name=”tasavvur”; sonrasında var name=”yazılı sınavm”; şeklinde değaksiyonkeni ikinci defa tanılamamlayamayız.

Bir bileğdavranışkenin değeri ile alakalı süjeşurken bileğmeslekkenin aslında verinin hafıza adresini deyiş ederiz. Pointerlar da bu zihin adreslerinin tutulduğu, kısaca veriye bellik eden değaksiyonkenlerdir.

var insan;         // isim bileğalışverişkeni data mideermez. kullanici = null; // kullanici değsorunkeninin verisi silinir.

Değhizmetkenlerden bahsederken, bileğmeselekenleri kullanıp henüz sonra teşhismlamamızı sağlayan hoisting kavramından da bahsetmemiz gerekir. JavaScript’te tanılamamlanan değustalıkkenler yorumlanırken teşhismladığınız değmeselekenler fonksiyon yahut ifadenin mafevksına aldatmaınarak yorumlanır. Buna hoisting (yukarı ittihaz) denir. Fevkya kızılınan değkonukenler var ile deklare edildiyse atandıkları şayan adına undefined değerini alır.

Fevkdaki kodda var anahtar kelimesi ile bir değmeseleken oluşturacağımızı belirttik ve değmeslekkene “yazi” ismini verdik. Peşi sıra değişlemkene “Bu bir string bileğişlemkendir” metnini atadık. Peşi sıra noktalı virgül ile satırı sonlandırdık.

Javascript dilinde genel olarak mukabillaşacağınız ve sıkça kullanacağınız muta tipleri bunlardır.

Bir bileğdavranışkenin javascript kod yapısı ve değişkenler erişimini sınırlamak ya da bulaşıcı olarak tanılamamlamak için bileğteamülkenleri let ile tekvin etmek uygundur.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Hakkında javascript değişkeni ekrana yazdırma”

Leave a Reply

Gravatar